免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 回復 發帖
抽不到嗎 ?
Wilson 發表於 2020-8-4 04:01
哪有這麼簡單 =3=

華潤集團即將牽頭以23.4億港元收購本地日資超市公司City’super約65%的股權,且交易將於本周完成。

現City’super由日資公司FENIX GROUP持有60%股份以及九倉系大股東吳光正持有39%股份。

City’super除了營運超級市場外,在香港亦有其他業務,例如美食廣場cooked Deli和潮流精品店Log-On。

=====

aeon 都俾中資收購左,全香港得返donki係日資百貨公司
發生咩事 =3=??
Riko 發表於 2020-8-4 03:54
知否世事常變,變幻原是永恒(ry

利申:9upper

【滙豐不派息】曾預測滙豐150元不是夢 湯文亮:信我睇樓會好些 股票你可以當我燈神
即市財經 22:31 2020/04/03

滙豐控股 (00005) 取消去年第四季派息及今年停派股息,拖累股價跌至約38元低位,曾經撰寫「滙豐150元不是夢」的紀惠集團行政總裁湯文亮在財經節目表示,去年已沽100萬股滙豐而買入陽明山莊單位,但坦言現時手頭仍有「三幾十萬(股)滙豐」,直言持有股票、現金均屬過渡性質,「最後都會買樓」。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
睡 得 很 甜
哪有這麼簡單 =3=
Riko 發表於 2020-8-4 13:12
Si !
華潤集團即將牽頭以23.4億港元收購本地日資超市公司City’super約65%的股權,且交易將於本周完成。

現City’super由日資公司FENIX GROUP持有60%股份以及九倉系大股東吳光正持有39%股份。

City’super除了營運超級 ...
oz13msOO 發表於 2020-8-4 13:54
我張JCB係Aeon出...
【滙豐不派息】曾預測滙豐150元不是夢 湯文亮:信我睇樓會好些 股票你可以當我燈神

滙豐控股 (00005) 取消去年第四季派息及今年停派股息,拖累股價跌至約38元低位,曾經撰寫「滙豐150 ...
oz13msOO 發表於 2020-8-4 14:53
咁又真係冇諗過匯控會拆墮到息都派唔到嘅
不過拎成千萬買一隻股的確係on撚9
下世再努力過啦
我張JCB係Aeon出...11905
Wilson 發表於 2020-8-4 15:26
卡唔清楚,香港商場業務中資收購左...
Si !
Wilson 發表於 2020-8-4 15:24
我討厭你=3=o
=3=爆炸
=3=爆炸
Riko 發表於 2020-8-5 11:40
電腦…!

滙豐控股 (00005) 取消去年第四季派息及今年停派股息,拖累股價跌至約38元低位,曾經撰寫「滙豐150 ...
oz13msOO 發表於 2020-8-4 14:53
E篇野睇幾多次, 笑足咁多次